Wijkschouw

Wijkschouw

Een wijkschouw is een manier van (jaarlijks) kritisch kijken naar onze buurt. Bewoners wordt gevraagd welke problemen, wensen en idee├źn er spelen in de wijk.
Na inventarisatie worden de items gecommuniceerd naar de wijkmanager die de relevantie bekijkt en de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente involveert. Bij een wijkschouw kunnen allerlei onderwerpen aan bod komen zoals de sociale samenhang, op stapel staande projecten, grote onderhoudsitems, verkeersveiligheid, etc.
Voor een groot aantal items kan er gebruik gemaakt worden van Beter Buiten, het meldpunt van Den Bosch. Over het algemeen onderneemt de gemeente snel actie. Belangstelling om een keer mee te doen? Mail naar marga@paleis.org.
De laatste wijkschouw vond op 9 oktober 2019 plaats. Deze keer “digitaal” vanwege het slechte weer. Er werden door de deelnemers 40 punten naar voren gebracht die aandacht nodig hadden. Een belangrijk deel (26) daarvan is via het Beter Buiten meldpunt bij de gemeente aangekaart. Twee items blijven even staan in afwachting van de uitkomst van het Living Lab experiment.
De overige 12 zijn op 4 december 2019 door een delegatie van het bestuur, de wijkmanager en de verantwoordelijke ambtenaren geschouwd.
Er wordt momenteel o.a. gewerkt aan/ worden mogelijkheden onderzocht tot verbetering van:
– lekkages Paleisbrug en ingang Parkeergarage aan de Hugo de Grootlaan
– betere verlichting RIVA-plein
– groenplan Paleiskwartier
– laden, lossen, parkeren hoek Spiegeltuin
– kapotte lampjes vijverwand

Laatste nieuws

Evenementen