Verkeer en Mobiliteit

Verkeer en mobiliteit

Verkeer en mobiliteit

* Mobiliteit
Bereikbaarheid is belangrijk voor bewoners en bedrijven, maar helaas is de doorstroom in de ochtend- en avondspits een knelpunt. Afslaan vanaf de Magistratenlaan naar Spiegeltuin of de Hugo de Grootlaan is nog niet ideaal. De Onderwijsboulevard is erg druk. Het bestuur trekt er hard aan om samen met de gemeente de doorstroom te verbeteren; dat heeft tijd nodig, zeker zolang het Paleiskwartier nog niet “af” is.

* Parkeren
De parkeerdruk groeit en dat blijft waarschijnlijk voorlopig zo met de uitbreiding van de wijk. Bewoners kunnen parkeren in hun eigen parkeergarage. De vroegere bezoekerspas is vervangen door een digitale aanmelding die het kenteken van het voertuig gebruikt. Aanvragen van een bezoekersregeling kan via: www.s-hertogenbosch.nl/bezoekersregeling
Een vaste parkeervergunning aanvragen bij de gemeente is niet mogelijk. Abonnementen voor de parkeergarage onder de vijver worden sinds 2014 niet meer uitgegeven.

* Elektrisch rijden en opladen
Er zijn twee openbare oplaadpunten bij Ricoh naast de Paleisbrug. In diverse garages van appartementen en in de grote parkeergarage zijn laadpalen. Er is een oplaadpunt in de maak op de Bordeslaan ter hoogte van nummer 36.
In het Paleiskwartier is de Coöperatie Paleiskwartier Elektrisch de eerste Nederlandse elektrische autopool waar bedrijven elektrische auto’s delen. Ook bewoners kunnen in daluren gebruik maken van deze auto’s (www.elektrischeautosdelen.nl).

Laatste nieuws

Evenementen