Activiteiten in de wijk

Bewonersactiviteiten

Binnen het Paleiskwartier zijn er groepen bewoners die regelmatig bij elkaar komen om samen iets te ondernemen. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten en de personen die u hiervoor kunt benaderen, mocht u zelf mee willen doen.

Bioscoop
Kinepolis/Cineplus: Een keer per 14 dagen wordt er op vrijdagmiddag om 14.00 uur tegen een voordelig tarief een mooie, ontroerende, spannende en humoristische film gedraaid. Voor aanvang van de voorstelling wordt er een kopje koffie met iets lekkers aangeboden. Data en films treft je aan in de folder Cineplus verkrijgbaar bij bioscoop Kinepolis. De begeleiding vindt plaats door eigen personeel van de bioscoop. Een folder voor de films is beschikbaar bij Kinepolis.

Jeu de boules
Vanaf het voorjaar ligt het in de bedoeling om een spelletje Jeu de Boules in groepsverband te gaan spelen bij restaurant de KASerne, Willemspoort 1. Rolf Fabrie heeft toegezegd de leiding op zich te gaan nemen. Bij goed weer wordt op woensdagmiddag van 15:00 uur tot 17:00 uur gespeeld. Meer info: J.houwelingen23@kpnplanet

Bridgen
Bridgeclub La Cour bestaat al ruim 20 jaar en bestaat uit 55+ leden voornamelijk uit bewoners van het Paleiskwartier, Boschveld en directe omgeving . Er wordt elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 gespeeld in Steunpunt de Westhoek op de scheiding Boschveld/ Paleiskwartier.
Omdat plezier voorop staat wordt er absoluut niet met het mes op tafel gespeeld. Bovendien speelt elk lid iedere avond weer met een andere partner waardoor de club uitermate geschikt is voor Bridgers zonder vaste partner.
Er is ruimte voor enkele nieuwe Leden, bij voorkeur bridgers die in het Paleiskwartier/ Boschveld of directe omgeving wonen.
De club is niet aangesloten bij de NBB, hierdoor blijft de contributie laag, slechts 1,00 per speelavond.
Wilt u lid worden van onze club of hebt u nog vragen dan kunt u hiervoor contact opnemen met Frans van Doremalen tel: 073-621 8560 of 06-3892 6234.

Fietsen
We maken tot en met september iedere 1e zondag van de maand een fietstocht van 30 km / 40 km. Vertrekpunt is de hoofdingang van de Emté om 10:30 uur. Mochten er bewoners zijn die mee willen helpen dit te organiseren, zij kunnen zich opgeven bij Ans van Houwelingen (J.houwelingen23@kpnplanet).

Koffietijd
Elke vrijdagochtend om 11:00 uur koffie drinken bij Jongens van de Wit. Vrije inloop, wees welkom!
Contactpersonen: Dée Seret (06-41140131) en Ans van Houwelingen (J.houwelingen23@kpnplanet).

Leesclub
Met een vaste club lezen wij eenmaal per 2 maanden een boek. Daarna bespreken we dit, om de beurt thuis bij een ander lid. Natuurlijk onder het genot van wat lekkers. Ons doel is enerzijds meer lezen en verdieping. Anderzijds is het natuurlijk ook heel gezellig.
Inmiddels zijn we een leesclub gestart, deze zit vol. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Hanny of Lucelle. Misschien kan er een tweede groep gestart worden.
Contactpersonen: Hanny Quekel (06-40304732)  en Lucelle Timmermans (06-44990024)

Lezingen
Eenmaal per twee maanden organiseren wij lezingen over interessante onderwerpen. Ben je geïnteresseerd en weet je leuke personen of ken je iemand die een boeiend verhaal kan vertellen, dan horen we dit graag.
Contactpersonen: Hanny Quekel (06-40304732)  en Lucelle Timmermans (06-44990024)

Snelcursus EHBO
Heb je altijd al een EHBO-cursus willen volgen, maar zie je op tegen de kosten en de investering van meerdere lesavonden, dan is dit misschien iets voor je: een snelcursus EHBO van één avond, door artsen samengesteld en gegeven. Bij voldoende belangstelling kunnen we die organiseren in het Paleiskwartier, mogelijk met financiële ondersteuning van de gemeente.
Via deze link kun je meer te weten komen https://schokenpomp.nl
Contactpersoon: Lucelle Timmermans

Aanschuiftafel
Vanaf juni iedere laatste donderdag van de maand samen lunchen in het speciaal daarvoor ingerichte gedeelte van restaurant de Beren. Gelegenheid tot aanschuiven (zonder u van tevoren op te geven) van 12 uur tot half een.
Contactpersonen: Marion Sala (06-36227987) en Toosje Steenbruggen (06-24443207)
Voor meer info: folder

Op 23 november 2017 is een eerste aanzet gegeven om te komen tot een platform om de sociale cohesie in het Paleiswartier, in de breedste zin van het woord, gestalte te geven.
Een oriënterende dialoog om de mogelijkheden te bespreken om ons Paleiskwartier nog levendiger en socialer te maken voor iedereen die er leeft en werkt. Uitgangspunt is de wijkmonitor 2016.
Bent u geïnteresseerd?  Stuur een e-mail naar: Jan Bastiaansen of Luc van Mil. U vindt de e-mailadressen op de website van het Paleiskwartier. https://paleis.org/
Behalve een eigen website, heeft Paleiskwartier Wijkbelangen ook een Facebookpagina met daaraan gekoppeld een community voor bewoners. U vindt deze pagina op Facebook door te zoeken op ‘Paleiskwartier Wijkbelangen’. Onze community heet ‘bewoners paleiskwartier’.

Ontwikkelingen tot nu toe:

  • Derde vergadering 5 april 2018: verslag volgt nog
  • Verslag tweede vergadering op 1 maart 2018: link
  • Wensenlijst n.a.v. inventarisatie tijdens de Nieuwjaarsborrel op 14 januari 2018: link
  • Verslag eerste vergadering op 11 november 2017: link