Jubileum 2019

Activiteiten jubileum 
In 2019 bestond het Paleiskwartier 25 jaar. Om dat te vieren werden verschillende volgende activiteiten georganiseerd. Centraal daarin stond een aantal lezingen met als thema “Het Paleiskwartier in wording”.

Ter feestelijke afsluiting van het jubileum is er een boek geschreven door Sacha Wijmer en Jan Bastiaansen over de ontwikkeling van het voormalige industrieterrein De Wolfsdonken tot het Paleiskwartier van nu. Meer informatie over het boek vindt u hier: link. Er is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Het boek kost € 17,95 en is te bestellen via jubileumboek@paleis.org of kan gekocht worden bij boekhandel Heinen in de Kerkstraat 27.


   

     

Woensdag 10 april: Opening kinderspeelplaats
In 2019 wordt gestart met de bouw van een kinderspeelplaats in het Paleiskwartier. Op woensdag 10 april wordt deze geopend om 16:00 uur door wethouder Roy Geers.

Zondag 19 mei: kinderspeurtocht en openstellen binnentuinen
Voor de kleinste bewoners van het Paleiskwartier wordt op 19 mei een speurtocht georganiseerd. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om alle binnentuinen van de verschillende complexen op deze dag open te stellen voor bewoners en andere geïnteresseerden.

Zondag 25 augustus
De jaarlijkse bewonersbrunch ontbreekt ook niet tijdens het jubileumjaar

17 t/m 19 september: Pleisketier de musical
Een musical over de dagelijkse gang van zaken in het Paleiskwartier. Wilt u meer weten over de musical, neem dan contact op met Klazien Laansma via musical@paleis.org

En verder…………..

  • Een fototentoonstelling in en over het Paleiskwartier
  • Paleiskwartier Pubquiz