NieuwsOp de slider plaatsen

Geen Oranjekoorts in onze wijk

De Oranjekoorts in het Paleiskwartier is nog niet toegeslagen. Dat is in tegenstelling tot veel straten en pleinen in het land. Die zijn versierd met oranje vlaggetjes, slingers, etcetera. Wie een rondje maakt door de wijk, komt wel geteld één vlag tegen die het Nederlands elftal aanmoedigt. In het gebouw van het Kabinet zit een supporter die dat graag wil laten zien aan de rest van de buurt.

Bij ondernemers in het Paleiskwartier leeft het Europees Kampioenschap (EK) voetbal veel meer. Bij de Jongens van de Wit (JvdW) is zelfs een speciaal wedstrijdmenu samengesteld. En daarop staan onder meer de traditionele Hollandse bitterballen. “Elke wedstrijd van Oranje is bij ons te zien vanaf een groot scherm”, vertelt bedrijfsleider Ton van den Boomen. De zaak is flink oranje aangekleed, dus de stemming zit er al snel goed in. Alle andere EK-wedstrijden zijn ook te volgen, maar vanaf kleinere TV-schermen.

Ook De Beren probeert bij te dragen aan het Oranje-gevoel, maar minder uitbundig. Bij dit restaurant krijg je een gratis Oranje-sjaal als je twee grote cola’s hebt besteld, laat medewerker Melanie Veenhof weten. Daarnaast is de bar opgevrolijkt met een Oranje-knuffel.

   

Supermarkt Jumbo speelt in op het EK. Daar ontvangt elke klant die voor 50 euro boodschappen koopt, gratis een Oranje-badlaken.

De redactie wil graag weten hoe groot het Oranjegevoel is onder bewoners van het Paleiskwartier. Kijk je de wedstrijd allen thuis of ben je samen met vrienden. Misschien ben je te vinden bij Jongens van de Wit of een andere kroeg. Maak een foto van hoe jij de wedstrijd beleeft en mail deze naar redactie.paleiskwartier@gmail.com. Van de binnengekomen bijdragen maken we een compilatie en publiceren deze op onze website.