NieuwsOp de slider plaatsen

Wethouder opent kunstwerken liften

Gisteren heeft wethouder Roy Geers de twee kunstwerken in de liften van de Paleisbrug officieel onthuld. De werken zijn te zien in de schachten van de oude defecte liften. Ze zijn tijdelijk, totdat er nieuwe liften klaar zijn. Dat meldt de lokale omroep DTV Den Bosch.

De kunstwerken zijn van Jeanine Vloemans  en Liselot Cobelens. Zij hebben zich laten inspireren door de omgeving. Beiden zijn lokale kunstenaars. Ze zijn uitgekozen na een competitie die is uitgeschreven door de gemeente. De kunstwerken zijn te zien zolang er nog geen permanente nieuwe liften zijn.

Er ligt een voorstel voor de plaatsing van nieuwe liften. De kosten hiervan bedragen 1,4 miljoen euro. Op 2 juli neemt de gemeenteraad hierover een beslissing.

Lees het hele verhaal van DTV hier.