NieuwsOp de slider plaatsen

Magistratenlaan deels afgesloten

De Magistratenlaan wordt van  17 t/m 24 juni deels afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Leeghwaterlaan en de Nelson Mandelalaan. Op dit stuk komt een tijdelijk busstation met tijdelijke perrons. Deze zijn nodig voor extra bussen die worden ingezet. Ze dienen als vervangend vervoer voor treinreizigers in de richting van Tilburg en Eindhoven. Dat is nodig in verband met werkzaamheden aan het spoor.

In totaal worden 100 touringcars ingezet en vijf  kleine busjes. Dat zorgt voor 32 extra busbewegingen per uur. Om alles in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet.

Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Doorgaand verkeer over de Magistratenlaan moet straks gaan rijden via de Zandzuigstraat, Helftheuvelweg en Randweg. De kiss-and-ride-strook bij het station wordt verplaatst naar de Leeghwaterlaan.

De verkeersmaatregelen gaan een grote impact krijgen. Het college schrijft hierover: “Wij beseffen hoe groot deze activiteit is en dat het effect op onze lokale wegen groot zal zijn. Om deze reden monitoren we het verkeer en indien nodig sturen we bij.”