NieuwsOp de slider plaatsen

Meepraten over nieuw station

Geleidelijk beginnen de plannen voor een nieuw station vorm te krijgen. Ook de passerelle wordt ingrijpend aangepast. Bedoeling is dat komend najaar bewoners van het Paleiskwartier gaan meedenken over de verdere invulling. Hoe deze inspraak er precies gaat uitzien, is nog onbekend. Wijkbewoners die nu al interesse hebben om mee te praten, kunnen een mailtje sturen naar boschcentraal@s-hertogenbosch.nl

De plannen rond de spoorzone zijn een al langer lopend groot project. Daarin wordt samengewerkt tussen gemeente, provincie, Rijk, ProRail en NS. De eerste keuzes zijn inmiddels gemaakt. Zo komt er geen reizigertunnel onder het spoor, maar is gekozen voor een nieuwe bredere passage. Deze oplossing is goedkoper en makkelijker realiseerbaar.

Er worden nu twee oplossingen verder onderzocht: een passage met de stationshal op de begane grond of een bredere passage op eerste verdieping (vergelijkbaar met bestaande situatie).  Er is inmiddels ook besloten dat er een nieuw zijperron komt aan spoor 8. Het busstation blijft aan de zijde van het centrum.

Meer weten over de plannen, klik dan hier.