Nieuws

Blauwe regen tegen de gevel?

5 april 2023 – Wijkbelangen Paleiskwartier zet zich samen met de gemeente en verschillende vve’s in voor vergroening (Vergroening – paleiskwartier) van de openbaar toegankelijk ruimte in het Paleiskwartier.

Wie wel eens in de binnenstad komt, kent de verticale vergroening daar in de vorm van blauwe regen tegen de gevels van diverse gebouwen. Wellicht zijn er ook in het Paleiskwartier mogelijkheden voor de aanplant van blauwe regen tegen de gevel.

De gemeente ’s-Hertogenbosch is bereid om te kijken wat er mogelijk is en kan adviseren bij de uitvoering van de plannen en de aanschaf van de materialen. Als de gemeente van mening is dat blauwe regen tegen de gevel mogelijk is, voert zij de aanleg uit en dan blijven de initiële kosten voor de vve beperkt tot pakweg 100 euro per plant met geleidekabel. De vve is verantwoordelijk voor het onderhoud.

Welke vve wil de mogelijkheden van gevelbeplanting onderzoeken? Laat het weten via lucelle@paleis.org.