Residentieplein als Evenemententerrein

17 september 2022 – Honderd evenementdagen per jaar inclusief op- en afbouw, twintig evenementen waarvan acht zonder beperking van geluidsniveau en vijftienhonderd tot drieduizend bezoekers per evenement. Het voorstel dat uitgewerkt is door de gemeente moet van het Residentieplein in het Paleiskwartier een volwaardig evenemententerrein maken. In 2017 sprak de gemeenteraad al de ambitie uit en in 2019 werd het in het evenementenbeleid van Den Bosch vastgelegd. Het lijkt er nu op dat de gemeente hoog inzet en het Residentieplein in het Paleiskwartier in Den Bosch een bruisende evenementenlocatie moet worden. Althans: dat stelt de gemeente Den Bosch voor. De gemeente heeft verschillende
gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van omwonenden, waaronder Wijkbelangen Paleiskwartier (dat nog intern overleg voert voordat het een reactie kan geven), en kwam vervolgens met dit voorstel.

Voor meer info: Brabants Dagblad (bd.nl 17 september 2022)