Nieuws

Nieuwsbrief Spoorzone maart 2021

19 maart 2021 – Via regelmatige nieuwsbrieven informeren wij je over ontwikkelingen in dit gebied. Heb je vragen? Stel ze gerust via het e-mailadres spoorzone@s-hertogenbosch.nl

Herinrichting Onderwijsboulevard

De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil graag, in lijn met de wens van de omgeving, de Onderwijsboulevard op een andere manier inrichten. Het doel is om een aangename openbare ruimte te maken waarin groen, (verkeers-)veiligheid en ontmoeten/verblijven centraal staan. Hiervoor staan al enkele ideeën op papier. In deze ideeën is rekening gehouden met meer ruimte voor fietser en voetganger. En stimuleren we vergroening, verblijven en ontmoeten. We zijn benieuwd naar jouw reactie hierop. Wat vind jij belangrijk, of wil je graag in de plannen terug zien? Bekijk de ideeën op de site
samen.s-hertogenbosch.nl/onderwijsboulevard en reageer hierop. Dit kan nog tot en met 29 maart 2021.

Ontwikkeling Avans-locatie

Op de Onderwijsboulevard 256 is er veel veranderd de laatste maand. Slopers gingen aan de slag om een verlaten kunstacademie te veranderen in een mooie bouwlocatie.
Avans Hogeschool wil hier een nieuw onderwijsgebouw bouwen van zo’n 20.000 m2 vloeroppervlakte. Op deze manier kan Avans al hun onderwijs concentreren aan de Onderwijsboulevard. Ook maken ze een looproute dwars door de nieuwbouw en het daarachter gelegen groene binnenhof. Dit wordt een fijne plek voor studenten en omwonenden om straks te chillen. Ook komen er zo’n 125 een- en tweepersoons-studentenwoningen van Brabant Wonen.
En kunstacademie AKVI St Joost? Die zit al een paar jaar op het EKP-terrein Noord.

Hoogste punt nieuw kantoor Belvédère

Kantoorgebouw Belvédère II in het Bossche Paleiskwartier bereikte woensdagmiddag 10 maart het hoogste punt. Hiermee is een mooie mijlpaal bereikt. Vanwege de coronamaatregelingen is dit beperkt gevierd. Wethouder Jan Hoskam was ook aanwezig.