Nieuws

Drugsdealers en een zwerver

21 augustus 2020 – Drugs dealers en een zwerver; dit zijn de trefwoorden die de laatste weken frequent voorbij komen.
De problematiek aan de Statenlaan met het dealen van drugs is bij de politie bekend vanuit het verleden. Zij heeft deze locatie in het verleden meegenomen, na veel meldingen van overlast, in de surveillance om de groep in beeld te brengen. Hierdoor zijn de jongeren toen structureel weggestuurd. Als de overlast weer toeneemt, vraagt de politie dit direct te melden via 0900-8844. Er kan dan gericht actie worden ondernomen. Als er veel rommel achterblijft, is het verstandiger dit te melden via de Buiten Beter app. De ervaring leert dat de gemeente dit snel opruimt.
Wat betreft de zwerver, de man is bekend bij de politie. Geadviseerd wordt ook hier bij overlast altijd 0900-8844 te bellen zodat hij kan worden aangesproken, hij eventueel kan worden weggestuurd of, als de overlast aanhoudt, er gewerkt kan worden aan een gebiedsverbod voor deze man.