Hulp voor kwetsbare bewoners uit Boschveld, Deuteren en het Paleiskwartier

16 maart 2020 – Beste vrijwilligers/bewoners(groepen) en collega’s,
In crisistijden is het belangrijk om zorg voor elkaar te dragen. Vooral voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Voor degenen die weinig tot geen sociaal netwerk hebben en de behoefte aan een luisterend oor en praktische hulp groot is. De komende drie weken gaan een uitdaging worden om de hulp te bieden die voor sommigen hard nodig is. Maar samen gaan we dit zeker voor elkaar krijgen!
We zien de eerste hulp initiatieven ontstaan, zowel in Boschveld als in de stad zelf. We willen zoveel mogelijk deze initiatieven bundelen en ervoor zorgen dat dit bekend wordt bij kwetsbare bewoners uit Boschveld, Deuteren en het Paleiskwartier. Hieronder een opsomming van de initiatieven die er nu zijn. Wil je zelf van betekenis zijn? Geef je op en sluit je aan bij één van deze initiatieven. Ken je bewoners die hulp goed kunnen gebruiken, geef ze op bij deze initiatieven voor passende hulp. Mocht je zelf een initiatief starten wat nog niet bestaat en behoefte aan is? Laat dit aan ons weten, dan nemen we dit mee in de lijst.
Ook al zijn we beperkt in ons handelen, we kunnen nog veel voor elkaar betekenen!

Met vriendelijke groet,

Wim Smeets, tel: 06-21594960 of e-mail: wimsmeets@farent.nl
Gabor Martens, tel: 06-21596447 of e-mail: gabormartens@farent.nl

PS: Stuur deze mail vooral door in je netwerk!

Hulp initiatieven

  1. Corona hulpgroep Den Bosch (Bosschenaren die elkaar helpen), tel: 06-23212011
  2. Ready2start van het Rode Kruis, zie website: https://ready2help.rodekruis.nl/
  3. Copernikkel (info@copernikkel.nl / 06 – 25 21 53 40) (boodschappen, noodklusjes)

Met vriendelijke groet,

Gabor Martens
Farent sociaal werk
Wijkwerker Deuteren/Boschveld/Paleiskwartier
Coördinator Noorderpoort Samen Doen
gabormartens@farent.nl
06-21596447