Opening 2e Brain Research Center

Feestelijke Opening tweede vestiging Brain Research Center in ‘s-Hertogenbosch Vrijdag, 5 april 2019

De noodzaak van klinisch onderzoek naar hersenziekten groeit met de dag. Een langgekoesterde droom is in vervulling gegaan: een tweede vestiging van Brain Research Center, (BRC)

De missie van Brain Research Center is: hersenziekten de wereld uit. Dit willen zij bereiken door het testen van nieuwe medicijnen tegen alzheimer en andere hersenziekten; een onmisbare schakel in het ontwikkelen van medicatie, en het geschikt maken daarvan voor gebruik door patiënten. Daarom opent het brain research center een tweede vestiging, centraal gelegen in ‘s-Hertogenbosch.

De commissaris van de Koning, prof. dr. Wim van de Donk, zal de opening officieel voltrekken. De ambassadeur van BRC, Albert Verlinde, zal die dag ook de missie van BRC uitdragen.
Het nieuwe centrum bevindt zich op de Statenlaan 37 in ‘s-Hertogenbosch, onder de rook van het Jeroen Bosch
Ziekenhuis en vlakbij het MRI-centrum en NS Station.
Het team in ’s-Hertogenbosch staat onder leiding van geriater en ervaren onderzoeker dr. Paul Dautzenberg.

Het Netwerk Dementie regio Bommelerwaard | ‘s-Hertogenbosch en omstreken bestaat uit Thuiszorgorganisaties die casemanagement dementie leveren in de gemeenten Boxtel, Haaren, Maasdriel, Schijndel, ’s-Hertogenbosch, Sint Michielsgestel, Vught en Zaltbommel. Op deze website informeert het Netwerk Dementie u over al uw mogelijkheden als het gaat om de ziekte dementie. Hoe komt de indicatie tot stand? Welke websites bieden u meer informatie? Wie kunnen u in uw omgeving helpen (www.netwerkdementie-bwendb.nl)

Voor meer info: link