Nieuws

De proeftuin staat!

5 december 2018 – In de Hofvijver zijn 5 groene plastic constructies geplaatst die de planten moeten beschermen die op hun beurt de algengroei moeten tegengaan. In plaats van jonge aanplant zijn er nu volwassen planten uitgezet met het idee dat deze alle voedingsmiddelen uit het water halen en er voor de algen niets meer overblijft. Om, zoals eerder is gebeurd, te voorkomen dat eenden en ganzen de planten opeten of voor nestbouw gebruiken, is er over de constructie gaas geplaatst. Echter, het gaas sluit niet overal aan op de waterlijn. Soms zit er zoveel ruimte tussen dat de vogels er onderdoor kunnen zwemmen zonder te hoeven bukken en aan tafel te gaan. Hopelijk verstoren de constructies ook niet al te zeer de mogelijke ijspret deze winter en eventuele andere activiteiten op het water in de komende zomer.

Wordt vervolgd.