Nieuws

TNO onderzoek naar boog van Meteren

9 mei 2018 – In opdracht van de vijf samenwerkende gemeenten die┬ádirect te maken krijgen met de gevolgen van┬áhet Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) heeft TNO uitgezocht wat het effect is voor omwonenden na aanleg van de nieuwe boog bij Meteren.
TNO concludeert dat de sterke toename van het treinverkeer (502 reizigers- en goederentreinen per 24 uur) de kwaliteit van leven van bewoners binnen een straal van 100 meter van het spoor sterk achteruit gaat. Toename van het goederenverkeer in de nacht en trillingen zullen omwonenden vaker uit hun slaap houden.
Om de overlast voor alle woningen te reduceren tot het huidige niveau zouden er lange en hoge geluidsschermen geplaatst moeten worden, waardoor de kosten kunnen oplopen tot meer dan 100 miljoen euro.

Voor meer info: link