Buitensport voor 50 plussers (m/v)

10 april 2018 – Waarom sporten en bewegen? Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Samenwerking:

Wijkbelangen Paleiskwartier heeft een professionele organisatie gevonden die deze sportactiviteit gaat verzorgen. Deskundige instructeurs / sportbegeleiders van Sport Xperience te ’s-Hertogenbosch hebben een programma opgezet speciaal voor de wat oudere doelgroep.

Bewegen geeft een goed gevoel

Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het Trainings sessie van Sport Xperience veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Bewegen brengt u onder de mensen

Bewegen bij Sport Xperienec gebeurd in groepsverband. Hierbij combineer je de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van je sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd. Bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Ziektes voorkomen en te lijf gaan

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Langer zelfredzaam en zelfstandig

Een trainingssessie per week van Sport Xperience houd je je conditie en uithoudingsvermogen op peil. Bovendien helpt het je om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven en vermindert het de kans op fracturen en lichamelijke beperkingen.

Dat is geen overbodige luxe nu de overheid wil dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen vanwege de vergrijzing. Kortom: bewegen zorgt voor een betere kwaliteit van leven en betekent dat je langer kunt genieten van de dingen waar je je graag mee bezig houdt

De voordelen van sporten en bewegen bij Sport Xperience

  • Het verbetert het humeur en geeft energie.
  • Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten.
  • Het verbetert de loopsnelheid.
  • Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.
  • Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.
  • Het verbetert de balans, wat het risico op vallen verkleint.
  • Het verkleint het risico op fracturen.
  • Het hangt positief samen met gezondheids-gerelateerde kwaliteit van leven.
  • Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan onafhankelijkheid op latere leeftijd.
  • Het lijkt de kans op fysieke en cognitieve beperkingen, waaronder dementie en Alzheimer, te verminderen.

Risico’s op een rij

Met beleid sporten is heel belangrijk, want sporten kan zeker op oudere leeftijd bepaalde risico’s met zich meebrengen. Zo is er bijvoorbeeld meer kans op blessures aan botten, pezen en spieren en duurt de genezing van blessures op deze leeftijd langer. Het is dus belangrijk om te starten met bewegen onder deskundige begeleiding.

Een sportinstructeur zorgt voor een goede opbouw, wat blessures helpt te voorkomen.

Genoeg redenen dus om onder begeleiding van een ervaren gecertificeerde Instructeur van Sport Xperience je aan te melden voor de sportactiviteit. De eerste les is een gratis proefles. Daarna kun je je inschrijven voor 10 lessen / per les 7,50 euro. De lessen vinden plaats in het Westerpark/ Paleiskwartier. De eerste les is op donderdag 03 mei om 17.00 uur.

Interesse? Stuur een mail naar Jan Jansen / Wijkbelangen: friendship.jan@gmail.com