Nieuws

Meer treinen op het spoor

12 november 2017 – Informatie avond Pro Rail op 27 november.
Over het spoor in Den Bosch gaan meer treinen rijden: dat heet Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Er komen meer personentreinen en meer goederenvervoer, onder meer vervoer van gevaarlijke stoffen. Op maandagavond 27 november houdt Pro Rail voor omwonenden en belangstellenden een informatieavond. Centraal staan drie onderwerpen: geluid, trillingen, vervoer gevaarlijke stoffen.

Datum: 27 november

Aanvang: 19.30, inloop vanaf 19.00 uur

Waar: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45, Den Bosch

Vooraf aanmelden is niet nodig. Wie meer wil weten over het Pro Rail PHS-programma: www.prorail.nl/meteren-boxtel. Aanmelden voor een Nieuwsbrief kan ook op diezelfde website.

De effecten van het extra treinverkeer heeft ProRail opgenomen in een milieueffectrapportage (MER). Aanpassingen die nodig zijn voor het spoor staan in het Ontwerp-Trac├ębesluit (OTB). Beide rapporten liggen begin 2018 ter inzage.