Nieuws

Laatste stuk Paleiskwartier

17 augustus 2017 – Enthousiast liep Wethouder Paul Kagie afgelopen weekeinde rond over Foodtruck festival Trek. ,,Volle bak en mooie mix aan mensen”, zo twitterde hij ,,VVD voorstel om deze plek vrij te houden voor festivals krijgt mijn vierkante steun!”
En samen met de wethouder willen ook de meeste Bosschenaren het terrein leeg houden, zo blijkt. Of leeg? Het moet vooral een mooi park worden. ,,Een park zoals Jardin du Luxembourg in Parijs, met voor ieder wat wils”, zo suggereert bijvoorbeeld Willemien Geraads. ,,Speeltuin, tennisbaan, jeu de boules baan en bootjes verhuren bij de Hofvijver, die kinderen vanaf de kant kunnen besturen.”
Een park komt met afstand het meest terug in reacties op de vraag wat er moet komen op het laatste stuk Paleiskwartier waar nog geen concreet plan voor is. Al verschilt de invulling. ,,Een park waar de bankjes makkelijk weg te halen zijn en planten en struiken in verrijdbare bakken staan”, suggereert bijvoorbeeld ook Eveline van Gulik-Kruisenga. ,,Dan kan het dus ook gebruikt worden voor die paar evenementen.”
Mandy Houben pleit liever voor een écht park waar zij straks vanaf haar balkon op kan uitkijken. ,,Een park met hoge bomen en extra bankjes zou een meerwaarde zijn op deze plek. Het is nu al trekpleister voor wandelaars en mensen die even rusten langs het water. Maar dat kan nog veel beter.” Sharon Sanders wil het combineren met een sportschool. ,,Met toestellen of een hardloopbaan, die wordt aangesloten aan het Westerpark door een tunnel.”

Niemand oppert meer woningen of kantoren. Maar andere plannen kwamen ook mondjesmaat binnen. Ted de Leest: ,,Een mooi zwembad in een tropische tuin met een glazen stolp, dat lijkt mij ook zeer aantrekkelijk in deze moderne wijk.” Of Mirjam van Riel: ,,Het grootste reuzenrad van Europa.”
Maar vooral veel groen, dat idee keert in al haar vormen terug. Gert-Jan: ,,Ik ga voor een mooi park, met een grote uil in het midden.”