Activiteiten in de wijk

Bewonersactiviteiten

Binnen het Paleiskwartier zijn er groepen bewoners die regelmatig bij elkaar komen om samen iets te ondernemen. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten en de personen die u hiervoor kunt benaderen, mocht u zelf mee willen doen.

Koffietijd
Elke vrijdagochtend om 11:00 uur koffie drinken bij Jongens van de Wit. Vrije inloop, wees welkom!
Contactpersonen: Dee Secret (06-41140131) en Ans van Houwelingen (06-50415510)

Leesclub
Met een vaste club lezen wij eenmaal per 2 maanden een boek. Daarna bespreken we dit, om de beurt thuis bij een ander lid. Natuurlijk onder het genot van wat lekkers. Ons doel is enerzijds meer lezen en verdieping. Anderzijds is het natuurlijk ook heel gezellig.
Inmiddels zijn we een leesclub gestart, deze zit inmiddels vol. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Hanny of Lucelle. Misschien kan er een tweede groep gestart worden.
Contactpersonen: Hanny Quekel (06-40304732)  en Lucelle Timmermans (06-44990024)

Lezingen
Eenmaal per twee maanden organiseren wij lezingen over interessante onderwerpen. Ben je geïnteresseerd en weet je leuke personen of ken je iemand die een boeiend verhaal kan vertellen, dan horen we dit graag.
Contactpersonen: Hanny Quekel (06-40304732)  en Lucelle Timmermans (06-44990024)

Snelcursus EHBO
Heb je altijd al een EHBO-cursus willen volgen, maar zie je op tegen de kosten en de investering van meerdere lesavonden, dan is dit misschien iets voor je: een snelcursus EHBO van één avond, door artsen samengesteld en gegeven. Bij voldoende belangstelling kunnen we die organiseren in het Paleiskwartier, mogelijk met financiële ondersteuning van de gemeente.
Via deze link kun je meer te weten komen https://schokenpomp.nl
Contactpersoon: Lucelle Timmermans

Aanschuiftafel
Vanaf juni iedere laatste donderdag van de maand samen lunchen in het speciaal daarvoor ingerichte gedeelte van restaurant van Heinde. Gelegenheid tot aanschuiven (zonder u van tevoren op te geven) van 12 uur tot half een.
Contactpersonen: Marion Sala (06-36227987) en Toosje Steenbruggen (06-24443207)

Op 23 november 2017 is een eerste aanzet gegeven om te komen tot een platform om de sociale cohesie in het Paleiswartier, in de breedste zin van het woord, gestalte te geven.
Een oriënterende dialoog om de mogelijkheden te bespreken om ons Paleiskwartier nog levendiger en socialer te maken voor iedereen die er leeft en werkt. Uitgangspunt is de wijkmonitor 2016.
Bent u geïnteresseerd?  Stuur een e-mail naar: Jan Bastiaansen of Luc van Mil. U vindt de e-mailadressen op de website van het Paleiskwartier. http://paleis.org/
Behalve een eigen website, heeft Paleiskwartier Wijkbelangen ook een Facebookpagina met daaraan gekoppeld een community voor bewoners. U vindt deze pagina op Facebook door te zoeken op ‘Paleiskwartier Wijkbelangen’. Onze community heet ‘bewoners paleiskwartier’.

Ontwikkelingen tot nu toe:

  • Derde vergadering 5 april 2018: verslag volgt nog
  • Verslag tweede vergadering op 1 maart 2018: link
  • Wensenlijst n.a.v. inventarisatie tijdens de Nieuwjaarsborrel op 14 januari 2018: link
  • Verslag eerste vergadering op 11 november 2017: link